Pistáciová roláda s jahodami
Pistáciová roláda s jahodami
Receptura
| Množství | Jednotka | Výrobek | |
|---|---|---|---|
| Hmota | 380 | g | Piškot Vista |
| 285 | g | Vaječná melanž | |
| 55 | g | voda | |
| 20 | g | Compound pistácie | |
| barva | |||
| Náplň 1 | 480 | g | Milram smetana ke šlehání 35% |
| 95 | g | Zeesan neutral | |
| 95 | g | voda | |
| 30 | g | Compound pistácie | |
| Náplň 2 | 200 | g | čerstvé jahody |
Příprava
Hmota: Všechny suroviny šleháme dohromady na 3. rychlostní stupeň po dobu 7 minut. Vyšlehanou hmotu rozetřeme na plech a pečeme 8-10 minut (dle navážky a typu pece) na 200-220°C.
Náplň: Smetanu vyšleháme do jogurtové konzistence. Zeesan neutrál rozmícháme ve vodě, přidáme Compound pistácie a zamícháme do smetany ,kterou došleháme.
Kompletace: Na vychladlý plát rozetřeme ušlehanou náplň (část náplně si ponecháme na obmaz a dozdobení), nakrájené jahody rovnoměrně rozprostřeme a roládový plát stočíme. Dáme vychladit a dozdobíme dle fantazie.