Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Pistáciová roládka s malinami

Receptura

Množství Jednotka Výrobek
Hmota 230 g Vaječný bílek
140 g cukr krupice
70 g mouka pšeničná hladká
60 g pistáciové ořechy
10 g cukr moučka
Ovocná náplň 150 g Frutafill Malina
Pistáciový krém 365 g Debic Mascarpone
35 g Compound Pistácie
Dekorace 65 g Debic Mascarpone
30 g Frutafill Malina
20 g pistáciové ořechy

Příprava

Hmota: Bílky nalijeme do čistého kotlíku, šleháme a přidáváme postupně krupicový cukr. Ušleháme do pevného sněhu. Stěrkou vmícháme mouku a poté sekané pistácie. Dobře promícháme a hmotu rozetřeme na plech (60x40cm). Rozetřenou hmotu lehce posypeme moučkovým cukrem. Pečeme na 220 °C po dobu cca 8-9 min.

Ovocná náplň: Frutafill malinový

Pistáciový krém: Debic Macsarpone s Compoundem Pistácie vyšleháme do tuhé konzistence.

Dekorace: Debic Mascarpone vyšleháme do tuhé konzistence.

Kompletace: Na vychladlý plát natřeme malinový Frutafill. Na něj rozetřeme pistáciový krém a roládu stočíme, utáhneme a dáme chladit. Vychlazenou roládu rozkrájíme zhruba na 5 cm kousky a postavíme. Pomocí sáčku s řezanou špičkou povrch roládky dekorujeme krémem. Můžeme dozdobit malinovým Frutafillem (případně zatužíme želatinou) a posypat sekanou pistácií.

Pistáciová roládka s malinami