Pistáciová roládka s malinami
Pistáciová roládka s malinami
Receptura
| Množství | Jednotka | Výrobek | |
|---|---|---|---|
| Hmota | 230 | g | Vaječný bílek |
| 140 | g | cukr krupice | |
| 70 | g | mouka pšeničná hladká | |
| 60 | g | pistáciové ořechy | |
| 10 | g | cukr moučka | |
| Ovocná náplň | 150 | g | Frutafill Malina |
| Pistáciový krém | 365 | g | Debic Mascarpone |
| 35 | g | Compound Pistácie | |
| Dekorace | 65 | g | Debic Mascarpone |
| 30 | g | Frutafill Malina | |
| 20 | g | pistáciové ořechy |
Příprava
Hmota: Bílky nalijeme do čistého kotlíku, šleháme a přidáváme postupně krupicový cukr. Ušleháme do pevného sněhu. Stěrkou vmícháme mouku a poté sekané pistácie. Dobře promícháme a hmotu rozetřeme na plech (60x40cm). Rozetřenou hmotu lehce posypeme moučkovým cukrem. Pečeme na 220 °C po dobu cca 8-9 min.
Ovocná náplň: Frutafill malinový
Pistáciový krém: Debic Macsarpone s Compoundem Pistácie vyšleháme do tuhé konzistence.
Dekorace: Debic Mascarpone vyšleháme do tuhé konzistence.
Kompletace: Na vychladlý plát natřeme malinový Frutafill. Na něj rozetřeme pistáciový krém a roládu stočíme, utáhneme a dáme chladit. Vychlazenou roládu rozkrájíme zhruba na 5 cm kousky a postavíme. Pomocí sáčku s řezanou špičkou povrch roládky dekorujeme krémem. Můžeme dozdobit malinovým Frutafillem (případně zatužíme želatinou) a posypat sekanou pistácií.