Pekařské receptury Pekařské receptury

Bramburger

Receptura

Množství Výrobek
Těsto 100% mouka pšeničná hladká T530
30% Bramborová směs
6% Debic máslo tradiční
4% droždí čerstvé
2,2% sůl jedlá
68% voda
Dekorace 80% Vaječná melanž
5% sezam světlý
5% sezam černý

Příprava

Míchání:  4 min. pomalu + 5 min. rychle                        

Teplota těsta:  28 °C                          

Čas odpočinku těsta:  10 min.                          

Tvarování a dekorování: Klonky těsta o hmotnosti 80g osazujeme na plech. Po nakynutí mašlujeme Vaječnou melanží a dekorujeme sezamem.

Čas kynutí těsta:  50 min.               

Doba a teplota pečení:
I.  220°C, mírná pára, zavřený tah, 4 min.
II. 210 °C, bez páry, otevřený tah, 10 min.  

Bramburger

Products

Bramborová směs

Směs pro bramborové pečivo či chléb, kterým dodává vláčnost, bramborovou chuť a atraktivní barvu. Je vhodná pro čerstvé, balené i mražené pečivo, pro ruční i průmyslové zpracování.