Lněný chléb (Lactokorn)
Lněný chléb (Lactokorn)
Receptura
| Množství | Výrobek | |
|---|---|---|
| Zápara: | 20 % | Lactokorn |
| 25 % | Voda (50°C) | |
| Těsto: | 100 % | Pšeničná mouka spec. |
| 45 % | Zápara | |
| 7 % | Len | |
| 3 % | Droždí | |
| 2,5 % | Sůl | |
| 50 % | Voda |
Příprava
Míchání: 4 min. pomalu, 4 min. rychle
Hmotnost navážky: 450 g
Čas odpočinku těsta: 20 min.
Tvarování a dekorování: Tvarovat do tvaru večky, ve 2/3 doby kynutí je možné dekorovat řezem.
Doba a teplota pečení:
I. 240°C, s párou, zavřený tah, 2 min.
II. 240°C, bez páry, otevřený tah, 5 min.
III. 200°C, bez páry, otevřený tah, 18 min.
Products
Lactokorn
Univerzální vícezrnná směs, používá se ve formě zápary především pro výrobu tmavých rustikálních chlebů a tmavého cereálního pečiva, vysoký objem a výborná chuť.
Lactokorn
Univerzální vícezrnná směs, používá se ve formě zápary především pro výrobu tmavých rustikálních chlebů a tmavého cereálního pečiva, vysoký objem a výborná chuť.