Pekařské receptury
Jidáše

Receptura

Množství Surovina
Těsto 100% Mouka pšeničná hladká T530
10% Rozinky
8% Droždí čerstvé
7% Vaječná melanž tekutá
40% Voda
20% Silky Delicate
10% Cukr krupice
12% máslo
10% Kandované ovoce mix
Dekorace 100% Pasterovaná vaječná melanž P
100% Mandle (plátky)

Příprava

    Míchání (min): 4 pomalu + 5 rychle

    Teplota těsta (°C): 29

    Čas odpočinku těsta (min): 30

    Tvarování a dekorování: Tvarujeme do rohlíku a zatočíme do tvaru jidáše dekorujeme po nakynutí.

    Čas kynutí těsta (min): 45 - 60

    Doba a teplota pečení:

    200°C, bez páry - otevřený tah, 8 minut

    180°C, bez páry - otevřený tah, 15 minut

Jidáše