Pekařské receptury
Mazanec Sonnen Müsli

Receptura

Množství Jednotka Surovina
Těsto 100 % pšeničná mouka spec.
40 % Silkgrain Sonnen Müsli
20 % rozinky
20 % Silky Delicate
12 % ZeLa Delikatess
8 % droždí
35 % voda
Dekorace 40 % ovesné vločky
40 % dýňové semínko
20 % Vaječná melanž tekutá

Příprava

    Míchání: 5 min. pomalu, 5 min. rychle

    Nejprve kompletně vyhněteme těsto, 1 min. před koncem vmícháme rozinky na pomalý chod stroje.

    Teplota těsta (°C): 28

    Čas odpočinku těsta (min.): 30

    Tvarování a dekorování: Těsto vyválíme do tvaru bochánku a vložíme zámkem dolu na plech s pečícím papírem. Necháme vykynout. Po nakynutí namašlujeme vejci a posypeme, případně můžeme střihnout nůžkami křížek do středu.

    Čas kynutí těsta (min.): 60

    Doba a teplota pečení:

    I. 190°C, bez páry, zavřený tah, 28 min.

    II. 190°C, bez páry, otevřený tah, 2 min.

Mazanec Sonnen Müsli