Pekařské receptury Pekařské receptury

Ořechový pletenec

Receptura

Množství Jednotka Výrobek
Těsto 1737 g Mouka pšeničná hladká
347 g Silky Delicate
174 g Olej řepkový
139 g Cukr krupice
122 g Droždí čerstvé
87 g Vaječná melanž tekutá
695 g Voda
Náplň 1650 g Vlašskoořechová náplň vařená
Dekorace 33 g Vaječná melanž pekařská

Příprava

Receptura na 11ks.

 

Míchání (min): 4 minut pomalu, 5 minuty rychle

Teplota těsta (°C): 28

Čas odpočinku těsta (min): 20

Tvarování a dekorování: Těsto rozvalujeme na rozvalovacím stroji na lemu 3 mm tvarujeme do obdélníku natřeme náplní zavineme a podélně rozřízneme a upleteme. Před pečením potírame vaječnou melanží. Pečení ve formách.

 

Čas kynutí těsta (min): 60-90

Doba a teplota pečení: 190°C, bez páry - otevřený tah, 5 minut

160°C, bez páry - otevřený tah, 30 minut

Ořechový pletenec

Products

Vaječná melanž

Pasterovaná tekutá vaječná melanž univerzálně použitelná pro pekařskou a zejména cukrářskou výrobu, dobře šlehatelná a s vlastnostmi blízkými čerstvě vytlučeným vejcím.

Vaječná melanž pekařská

Pasterovaná tekutá vaječná melanž vhodná na mašlování, do pekařských těst i pro gastronomickou výrobu, s prodlouženou trvanlivostí.

Vlašskoořechová náplň vařená

Vařená vlašskoořechová náplň k přímému použití, vhodná do pekařských a cukrářských výrobků. Aplikuje se neředěná. Dodávána rovněž v praktických trezírovacích sáčcích.

Silky Delicate

Silky Delicate je základní směs vhodná na výrobu jemného kynutého pečiva i pečiva plundrového. Plná chuť pečiva ze Silky Delicate zůstává zachována po dlouhou dobu. Těsto je pružné, stabilní při kynutí a lehce odolává náročným teplotním změnám. Svou úžasnou senzorickou hodnotu a trvanlivost si zachovává i po zamrazení.

Vaječná melanž

Pasterovaná tekutá vaječná melanž univerzálně použitelná pro pekařskou a zejména cukrářskou výrobu, dobře šlehatelná a s vlastnostmi blízkými čerstvě vytlučeným vejcím.

Vaječná melanž pekařská

Pasterovaná tekutá vaječná melanž vhodná na mašlování, do pekařských těst i pro gastronomickou výrobu, s prodlouženou trvanlivostí.