Pekařské receptury
Ořechový pletenec

Receptura

Množství Jednotka Surovina
Těsto 1737 g Mouka pšeničná hladká
347 g Silky Delicate
174 g Olej řepkový
139 g Cukr krupice
122 g Droždí čerstvé
87 g Vaječná melanž tekutá
695 g Voda
Náplň 1650 g Vlašskoořechová náplň vařená
Dekorace 33 g Vaječná melanž pekařská

Příprava

    Receptura na 11ks.

     

    Míchání (min): 4 minut pomalu, 5 minuty rychle

    Teplota těsta (°C): 28

    Čas odpočinku těsta (min): 20

    Tvarování a dekorování: Těsto rozvalujeme na rozvalovacím stroji na lemu 3 mm tvarujeme do obdélníku natřeme náplní zavineme a podélně rozřízneme a upleteme. Před pečením potírame vaječnou melanží. Pečení ve formách.

     

    Čas kynutí těsta (min): 60-90

    Doba a teplota pečení: 190°C, bez páry - otevřený tah, 5 minut

    160°C, bez páry - otevřený tah, 30 minut

Ořechový pletenec