Receptury pro gastronomii Receptury pro gastronomii

Italská polévka

Receptura

Množství Výrobek
2500 g voda
400 g Rajčatový protlak
100 g pšeničná mouka hladká
100 g ZeLa Delikatess
100 g cibule
50 g mrkev
pepř, sůl, cukr, polévkové koření

Příprava

V hrnci rozehřejeme tuk, přidáme nakrájenou cibuli, mrkev na kostičky a restujeme do zlatova. Přidáme rajčatový protlak a orestujeme, zaprášíme moukou, přidáme vodu (nebo vývar) a rozmícháme metlou. Vaříme za občasného míchání alespoň 20 min. Polévku přepasírujeme přes cedník nebo rozmixujeme ponorným mixérem, aby byla hladká. Dochutíme solí, pepřem, cukrem a polévkovým kořením. Těstoviny uvaříme podle návodu a podáváme jako zavářku.

Italská polévka

Products

Rajčatový protlak

Rajčatový protlak, bez cukru, pouze lehce ochucený solí. Vhodný k přípravě a dochucení pokrmů.