![Receptury pro gastronomii Receptury pro gastronomii](https://www.zeelandia.cz/receptury/receptury-pro-gastronomii/@@images/image-1280-5eca44c9e8a0444a51c2aac1bc33f6a8.png)
![Receptury pro gastronomii Receptury pro gastronomii](https://www.zeelandia.cz/receptury/receptury-pro-gastronomii/@@images/image-768-b0740a5ded6dc728569f27ab7973bdf6.png)
Italská polévka
Italská polévka
Receptura
Množství | Výrobek |
---|---|
2500 g | voda |
400 g | Rajčatový protlak |
100 g | pšeničná mouka hladká |
100 g | ZeLa Delikatess |
100 g | cibule |
50 g | mrkev |
pepř, sůl, cukr, polévkové koření |
Příprava
V hrnci rozehřejeme tuk, přidáme nakrájenou cibuli, mrkev na kostičky a restujeme do zlatova. Přidáme rajčatový protlak a orestujeme, zaprášíme moukou, přidáme vodu (nebo vývar) a rozmícháme metlou. Vaříme za občasného míchání alespoň 20 min. Polévku přepasírujeme přes cedník nebo rozmixujeme ponorným mixérem, aby byla hladká. Dochutíme solí, pepřem, cukrem a polévkovým kořením. Těstoviny uvaříme podle návodu a podáváme jako zavářku.
![Italská polévka](https://www.zeelandia.cz/receptury/receptury-pro-gastronomii/polevky/italska-polevka/@@images/image-400-c181f7f471e0f46f7c75f4999b9990fb.jpeg)
Products
Rajčatový protlak
Rajčatový protlak, bez cukru, pouze lehce ochucený solí. Vhodný k přípravě a dochucení pokrmů.