Receptury pro gastronomii Receptury pro gastronomii

Rajská polévka s těstovinami

Receptura

Množství Výrobek
200 g Rajčatový protlak
1.500 g Voda
100 g Pšeničná mouka hladká
80 g Tuk
100 g Cibule
50 g Těstoviny "hrubé drobení"
Pepř, sůl, cukr, polévkové koření

Příprava

V hrnci rozehřejeme tuk, cibuli nakrájenou na jemno osmažíme do zlatova. Přidáme rajčatový protlak a orestujeme, zaprášíme moukou, přilijeme vodu (nebo vývar) a rozmícháme metlou, aby se netvořily hrudky. Vaříme za občasného míchání alespoň 15 min. Můžeme přecedit, aby byla polévka hladká. Dochutíme solí, pepřem, cukrem a polévkovým kořením. Těstoviny vaříme ve vroucí osolené vodě, poté scedíme a prolijeme studenou vodou. Podáváme jako zavářku do polévky.

 

Rajská polévka s těstovinami