Zelná polévka s klobásou
Zelná polévka s klobásou
Receptura
| Množství | Výrobek |
|---|---|
| 500 g | Zelná náplň |
| 2.500 g | voda |
| 150 g | smetana |
| 100 g | hladká mouka |
| 20 g | tuk |
| 300 g | brambory |
| 150 g | klobása |
| 10 g | paprika španělská |
| sůl, pepř černý mletý, česnek, bobkový list, nové koření |
Příprava
Do hrnce nalijeme vodu, přidáme zelnou náplň, koření a vaříme. Zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě. V pánvi rozpustíme tuk, krátce na něm orestujeme česnek nakrájený na jemno a přidáme papriku, směs dáme do polévky. Polévku zamícháme, vložíme uvařené brambory, přilijeme smetanu, osolíme a opepříme. Klobásu nakrájenou na kolečka orestujeme a přidáme do polévky.
Products
Zelná náplň
Zelná náplň připravená z kysaného zelí, s příjemnou chutí škvarků a kmínu. Ideální pro přípravu snackového pečiva nebo zelňáků.