Receptury pro gastronomii Receptury pro gastronomii

Zelná polévka s klobásou

Receptura

Množství Výrobek
500 g Zelná náplň
2.500 g voda
150 g smetana
100 g hladká mouka
20 g tuk
300 g brambory
150 g klobása
10 g paprika španělská
sůl, pepř černý mletý, česnek, bobkový list, nové koření

Příprava

Do hrnce nalijeme vodu, přidáme zelnou náplň, koření a vaříme. Zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě. V pánvi rozpustíme tuk, krátce na něm orestujeme česnek nakrájený na jemno a přidáme papriku, směs dáme do polévky. Polévku zamícháme, vložíme uvařené brambory, přilijeme smetanu, osolíme a opepříme. Klobásu nakrájenou na kolečka orestujeme a přidáme do polévky.

Zelná polévka s klobásou

Products

Zelná náplň

Zelná náplň připravená z kysaného zelí, s příjemnou chutí škvarků a kmínu. Ideální pro přípravu snackového pečiva nebo zelňáků.