Zelná polévka s klobásou
Zelná polévka s klobásou
Receptura
| Množství | Výrobek |
|---|---|
| 500 g | Zelná náplň |
| 2500 g | voda |
| 150 g | Milram šlehačka 35% |
| 100 g | pšeničná mouka hladká |
| 50 g | olej |
| 300 g | brambory |
| 250 g | klobása (pálivá) |
| 10 g | paprika mletá |
| sůl, pepř, kmín, bobkový list, nové koření, česnek |
Příprava
Do hrnce s vodou dáme zelnou náplň, orestovanou klobásu nakrájenou na kolečka, koření a vaříme. Zahustíme moukou smíchanou s vodou. V pánvi rozehřejeme olej, krátce na něm orestujeme česnek nakrájený najemno, stáhneme z ohně a přidáme mletou papriku. Promícháme a dáme do polévky. Polévku zamícháme, vložíme uvařené brambory, přilijeme smetanu, osolíme, opepříme a vše provaříme.
Products
Zelná náplň
Zelná náplň připravená z kysaného zelí, s příjemnou chutí škvarků a kmínu. Ideální pro přípravu snackového pečiva nebo zelňáků.