Receptury pro gastronomii Receptury pro gastronomii

Zelná polévka s klobásou

Receptura

Množství Výrobek
500 g Zelná náplň
2500 g voda
150 g Milram šlehačka 35%
100 g pšeničná mouka hladká
50 g olej
300 g brambory
250 g klobása (pálivá)
10 g paprika mletá
sůl, pepř, kmín, bobkový list, nové koření, česnek

Příprava

Do hrnce s vodou dáme zelnou náplň, orestovanou klobásu nakrájenou na kolečka, koření a vaříme. Zahustíme moukou smíchanou s vodou. V pánvi rozehřejeme olej, krátce na něm orestujeme česnek nakrájený najemno, stáhneme z ohně a přidáme mletou papriku. Promícháme a dáme do polévky. Polévku zamícháme, vložíme uvařené brambory, přilijeme smetanu, osolíme, opepříme a vše provaříme.

Zelná polévka s klobásou

Products

Zelná náplň

Zelná náplň připravená z kysaného zelí, s příjemnou chutí škvarků a kmínu. Ideální pro přípravu snackového pečiva nebo zelňáků.