Špekové knedlíky
Špekové knedlíky
Receptura
| Množství | Výrobek |
|---|---|
| 900 g | Kostky do houskových knedlíků |
| 750 g | Uzený bůček |
| 300 g | Vaječná melanž |
| 750 g | Mléko |
| 300 g | ZeLa Cooking |
| 500 g | Pšeničná mouka polohrubá |
| Muškátový květ, sůl, petrželová nať |
Příprava
Bůček nakrájíme na kostky, orestujeme a dáme do mísy. Přidáme kostky do knedlíků, mléko a vaječnou melanž. Dobře promícháme. Osolíme, přidáme muškátový květ a nasekanou petrželovou nať. Necháme chvíli odležet. Poté ještě promísíme s moukou. Mokrýma rukama těsto tvarujeme do tvaru kuliček, vložíme do osolené vařící vody a zamícháme. Vaříme 20-25 min., dokud nevyplavou. Knedlíky podáváme jako hlavní jídlo se zelím, nebo jako přílohu k hlavním jídlům.