Bramborové knedlíky s povidly
Bramborové knedlíky s povidly
Receptura
| Množství | Výrobek | |
|---|---|---|
| Těsto: | 1000 g | Bramborové těsto |
| 1000 g | voda | |
| Náplň: | 1000 g | Švestková povidla |
| strouhanka, máslo, moučkový cukr |
Příprava
Do kotlíku dáme studenou vodu, přidáme směs a vše promícháme. Těsto vyválíme do válečku. Z něj krájíme cca 50 g kolečka, která trochu rozmáčkneme a plníme 25 g povidel. Zabalíme do kuličky. Vaříme ve vodě nebo v páře 12 minut. Strouhanku osmahneme na rozehřátém tuku dozlatova. Knedlíky podáváme sypané strouhankou, cukrem a přelité máslem.
Products
Povidla
Povidla jsou vyráběna tradiční metodou (odpařováním), obsahují vysoký podíl ovocné sušiny, jsou stabilní při pečení i mražení. Vhodné pro plnění pekařských a cukrářských výrobků.
Bramborové těsto
Instantní směs pro výrobu těst na bramborové knedlíky, taštičky, šišky apod. v prvotřídní kvalitě s vysokým obsahem bramborových vloček.