Boloňské těstoviny
Boloňské těstoviny
Receptura
| Množství | Výrobek |
|---|---|
| 600 g | Bolognese |
| 300 g | voda |
| 900 g | Penne semolínové |
| 500 g | hovězí maso (mleté) |
| 300 g | kořenová zelenina |
| 100 g | cibule |
| 50 g | olej |
| sůl, pepř, česnek |
Příprava
Kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme na menší kostky nebo nudličky. V hrnci rozehřejeme olej a na něm orestujeme cibuli, kořenovou zeleninu a najemno posekaný česnek. Přidáme mleté maso, orestujeme a chvíli podusíme. Zeleninovou směs Bolognese smícháme s vodou a přidáme k masu a zelenině. Dochutíme dle potřeby solí, pepřem. Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě, poté scedíme. Podáváme je přelité zeleninovou směsí.
Products
Bolognese
Rajčatová náplň s vyváženou sladkokyselou chutí a kořením. Vhodná jako náplň do slaných pekařských výrobků a pro přípravu pokrmů (omáčky na těstoviny, zeleninové směsi k masu apod.).