Receptury pro gastronomii Receptury pro gastronomii

Hovězí na česneku s bramborovým knedlíkem s houskou

Receptura

Množství Výrobek
Maso: 1000 g hovězí kližka
500 g cibule
podle chuti Česneková pasta bez soli
sůl, pepř, hladká mouka, sádlo (olej)
Knedlíky: 1000 g Bramborové těsto Extra
1300 g voda (studená)
100 g Kostky do knedlíků

Příprava

Maso nakrájíme na menší kostky. Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme sádlo, vložíme cibuli a restujeme do zlatova. Přidáme maso, orestujeme, osolíme, okořeníme a dochutíme česnekovou pastou. Přilijeme vývar a dusíme do měkka. Než je maso měkké, přidáme vývar, zahustíme moukou a provaříme.

Kostky do knedlíků lehce pokropíme vdou. Do kotlíku nalijeme vodu, nasypeme směs a navlhčené kostky a mícháme lyrou na 1. stupeň šlehacího stroje po dobu 1 min. Těsto necháme 3 min. odležet a tvarujeme knedlíky. Vaříme 20 min. ve vodě nebo 30 min. v konvektomatu.

Hovězí na česneku s bramborovým knedlíkem s houskou

Products

Bramborové těsto Extra

Směs pro přípravu bramborového těsta obsahující 40% bramborových vloček. Ideální na bramborové knedlíky.

Bramborové těsto Extra

Směs pro přípravu bramborového těsta obsahující 40% bramborových vloček. Ideální na bramborové knedlíky.