Pštrosí vejce s bramborovou kaší
Pštrosí vejce s bramborovou kaší
Receptura
| Množství | Výrobek | |
|---|---|---|
| Vejce: | 600 g | vepřová plec |
| 450 g | hovězí ořez | |
| 120 g | cibule | |
| 150 g | rohlíky polosuché | |
| 150 ml | mléko | |
| 60 g | vaječná melanž (vaječné bílky) | |
| 75 g | strouhanka | |
| 10 ks | vařená vejce | |
| pepř, sůl | ||
| Kaše: | 1000 g | Bramborová kaše s mlékem |
| 5000-5500 g | voda (75-80°C) | |
| 100 g | ZeLa Delikatess |
Příprava
Pštrosí vejce: Maso opláchneme a nameleme na jemno. Cibuli nakrájíme na kostičky. Rohlíky nakrájíme na kostky a namočíme v mléce. Namleté maso smícháme s cibulí, rohlíky, vejci, strouhankou, solí a pepřem. Směs rozdělíme na 10 ks po cca 150 g. Z každého kusu vytvoříme placku, do středu vložíme vařené vejce, zabalíme jej do kuličky a obalíme ve strouhance. Vejce vkládáme na plech, přidáme trochu vody a pečeme při 160°C cca 30 min. Bělem pečení přeléváme výpekem.
Kaše: V horké vodě rozpustíme ZeLa Delikatess a smícháme se směsí na bramborovou kaši. Zlehka metlou promícháme, necháme 2 min. odstát a znovu zamícháme.
Products
Bramborová kaše s mlékem
Instatní kompletní směs na bramborovou kaši. Směs obsahuje sušené mléko, ředí se pouze s vodou, dobře drží svou konzistenci.
Vařená vejce
Vařená, loupaná čerstvá slepičí vejce ve slaném nálevu, vhodná na výrobu salátů, oblohy i hotových jídel.
Vařená vejce
Vařená, loupaná čerstvá slepičí vejce ve slaném nálevu, vhodná na výrobu salátů, oblohy i hotových jídel.