Receptury pro gastronomii
Segedínský guláš

Receptura

Množství Výrobek
1.000 g vepřové maso (plec, bůček)
500 g Zelná náplň
300 g cibule
150 g smetana
50 g mouka
800 g voda
20 g tuk
10 g paprika španělská
sůl, pepř černý mletý, kmín

Příprava

V hrnci rozpustíme tuk, přidáme nakrájenou cibuli a kmín a restujeme do zlatova. Přidáme papriku, zamícháme, vložíme maso nakrájené na kostky, osolíme a opepříme a dále restujeme. Zalijeme vodou (nebo vývarem) a necháme dusit, občas promícháme. Přidáme zelnou náplň, popř. i vodu, a vaříme do změknutí. Dle potřeby zahustíme hladkou moukou rozmíchanou s vodou a necháme provařit. Poté přidáme smetanu a dochutíme solí a pepřem.