Segedínský guláš
Segedínský guláš
Receptura
| Množství | Výrobek |
|---|---|
| 1.000 g | vepřové maso (plec, bůček) |
| 500 g | Zelná náplň |
| 300 g | cibule |
| 150 g | smetana |
| 50 g | mouka |
| 800 g | voda |
| 20 g | tuk |
| 10 g | paprika španělská |
| sůl, pepř černý mletý, kmín |
Příprava
V hrnci rozpustíme tuk, přidáme nakrájenou cibuli a kmín a restujeme do zlatova. Přidáme papriku, zamícháme, vložíme maso nakrájené na kostky, osolíme a opepříme a dále restujeme. Zalijeme vodou (nebo vývarem) a necháme dusit, občas promícháme. Přidáme zelnou náplň, popř. i vodu, a vaříme do změknutí. Dle potřeby zahustíme hladkou moukou rozmíchanou s vodou a necháme provařit. Poté přidáme smetanu a dochutíme solí a pepřem.
Products
Zelná náplň
Zelná náplň připravená z kysaného zelí, s příjemnou chutí škvarků a kmínu. Ideální pro přípravu snackového pečiva nebo zelňáků.