![Receptury pro gastronomii Receptury pro gastronomii](https://www.zeelandia.cz/receptury/receptury-pro-gastronomii/@@images/image-1280-5eca44c9e8a0444a51c2aac1bc33f6a8.png)
![Receptury pro gastronomii Receptury pro gastronomii](https://www.zeelandia.cz/receptury/receptury-pro-gastronomii/@@images/image-768-b0740a5ded6dc728569f27ab7973bdf6.png)
Těstoviny s krevetami
Těstoviny s krevetami
Receptura
Množství | Výrobek |
---|---|
200 g | těstoviny |
200 g | krevetky |
100 g | Piri piri omáčka |
50 g | Rajčatový protlak |
50 ml | bílé víno |
olivový olej, česnek, feferonka, parmazán |
Příprava
Těstoviny uvaříme podle návodu a scedíme. Na rozehřátou pánev nalijeme olivový olej, přidáme česnek nakrájený na plátky a feferonku a necháme chvíli macerovat. Přidáme očištěné krevetky, osolíme, opepříme a orestujeme. Zalijeme vínem a necháme ho svařit. Přidáme protlak a omáčku, naředíme vodou z těstovin a necháme projít varem. Uvařené těstoviny přidáme k omáčce a promícháme.
![Těstoviny s krevetami](https://www.zeelandia.cz/receptury/receptury-pro-gastronomii/tradicni-pokrmy/testoviny-s-krevetami/@@images/image-400-c181f7f471e0f46f7c75f4999b9990fb.png)
Products
Rajčatový protlak
Rajčatový protlak, bez cukru, pouze lehce ochucený solí. Vhodný k přípravě a dochucení pokrmů.
Piri piri omáčka
Rajčatová omáčka s pikantní chutí chilli papriček a kousky zeleniny, příjemně nasládlá. Ideální do pikantního snackového pečiva, jako základ na pizzu nebo do omáček k masu či těstovinám.