Cukrářské receptury
Jogurtový řez s višněmi

Receptura

Množství Výrobek
Korpus: 100 g Piškot světlý
65 g Vaječná melanž tekutá
20 g Voda
10 g Olej
Náplň: 250 g Zeesan Jogurt
500 g Voda
500 g Šlehačka
500 g Frutafill višňový
Dekorace: 500 g Paletta Neutral
250 g Voda
750 g Frutafill višňový

Příprava

Dekorace: Palettu s vodou zahřejeme na 80°C, smícháme s Frutafillem, nalijeme na plech vyložený fólií a necháme zachladit.

Náplň: Zeesan rozmícháme s vodou, přidáme ¼ vyšlehané šlehačky vyšlehané ze 75%, metličkou zašleháme do hladka. Poté jemně vymícháme se zbylou šlehačkou. Nakonec přidáme Frutafill. Náplň pravidelně rozetřeme na Palettu.

Korpus: Všechny suroviny mimo oleje šleháme nejvyšší rychlostí šlehače cca. 6 min. Olej přidáváme na poslední minutu již za pomalého chodu stroje. Hmotu rozetřeme na plát a pečeme 7-10 min. při 240°C.

Kompletace: Z vychladlého plátu vykrojíme rozměr plechu a přiklopíme jím náplň. Po dokonalém vychlazení celý plech otočíme a vyklopíme. Stáhneme fólií a dekorujeme ovocem.

Jogurtový řez s višněmi