Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Čokoládový dezert s višněmi

Receptura

Množství Výrobek
Korpus: 250 g Biskvit čokoládový
125 g Vaječná melanž tekutá
125 g Olej
Náplň 1: 500 g Frutafill višňový
Náplň 2: 200 g Melisa - náplň
250 g Voda
150 g ZeLa Creme (rozpuštěný)
Náplň 3: 100 g Rosette
100 g Scaldis Dark

Příprava

Korpus: Všechny suroviny jemně mícháme lyrou 5 min. Hmotu dávkujeme do velké koláčové formy na tartaletky.

Náplň 1: Náplň před pečením nastříkáme na korpus. Pečeme 35 min. při 170°C. Necháme vychladit (nejlépe do druhého dne).

Náplň 2: Melisa - náplň smícháme s vodou, necháme 5 min. odstát a poté zašleháme rozpuštěný margarín.

Náplň 3: Rosette svaříme, rozmícháme do ní Scaldis, necháme lehce provařit a poté odstát.

Kompletace: Korpus zatřeme náplní a potřeme polevou. Zdobíme ovocem a čokoládovým dekorem.

Čokoládový dezert s višněmi

Products

Krémový margarín

Krémový margarín pro přípravu krémů a třených hmot, máslová chuť, znamenitý nášleh, dobrá stabilita na výdrž i v řezu, vysoká vaznost vody.

Rosette

Slazený rostlinný krém, sloužící jako náhrada živočišné šlehačky, stabilní, připravený k okamžitému použití. Výslednou konzistenci je možné ovlivnit přidáním vody.

Scaldis

Imitace čokolády určená k dekorování cukrářských výrobků. Základem je rostlinný tuk podobný kakaovému máslu, má příjemnou čokoládovou chuť i vůni. Rychle se rozpouští, zůstává dlouho lesklý a je stabilní i při vyšších teplotách. Je velmi plastický, proto je vhodný pro kreativní zdobení moderních cukrářských výrobků a namáčení ovoce.

Biskvit čokoládový

Směs pro výrobu tmavých třených hmot. Má plnou čokoládovou chuť i čokoládovou barvu. Korpus po upečení zůstává vláčný po dlouhou dobu.

Frutafill

Ovocné gelové náplně s vysokým obsahem kusového ovoce (až 90 %), přirozená chuť a vůně čerstvého ovoce, celé plody nebo u větších druhů pokrájené pevné kusy ovoce, struktura ovoce zachována, lze zamrazovat. Výrobkům dodá přitažlivý vzhled, ovocnou chuť a texturu. Široké využití v cukrařině i gastronomii.