
Jablkový koláč
Jablkový koláč
Receptura
Množství | Výrobek | |
---|---|---|
Těsto: | 1000 g | Mamas Pie |
280 g | Debic máslo tradiční | |
80 g | Voda | |
Náplň: | 1450 g | Frutafill jablečný |
50 g | Skořice |
Příprava
Těsto: Směs se studeným máslem mícháme lyrou nebo hákem na 1. rychlostní stupeň do konzistence drobenky. Přilijeme vodu a vymícháme. Těsto vyválíme na 5 mm silný plát, vykrojíme 4 kola o průměru 29 cm a položíme na dno formy o průměru 26 cm.
Kompletace: Na těsto natřeme Frutafill. Zbývající těsto rozválíme a pomocí speciální mřížkové formy vytvoříme mřížku na vrch koláče. Pečeme 40-45 min. při 180°C.
(Suroviny na 4 koláče)
