Karamelová slza s višněmi
Karamelová slza s višněmi
Receptura
| Množství | Jednotka | Výrobek | |
|---|---|---|---|
| Hmota | 300 | g | Vaječný bílek |
| 180 | g | cukr krupice | |
| 90 | g | mouka pšeničná hladká | |
| 80 | g | ořechy vlašské | |
| Višňová vložka | 305 | g | Fruitful Višeň |
| 15 | g | griotka | |
| 8 | ks | želatina plátková | |
| Karamelový krém | 500 | g | Debic Cream Plus Mascarpone |
| 200 | g | Mifi karamelová |
Příprava
Hmota: Bílky nalijeme do čistého kotlíku, šleháme a přidáváme postupně krupicový cukr. Ušleháme do pevného sněhu. Stěrkou vmícháme mouku a poté mleté ořechy. Dobře promícháme a hmotu rozetřeme na plech (60 x 40 cm). Plát lehce posypeme cukrem. Pečeme 8-9 minut na 200 °C.
Višňová vložka: Višňový Fruitful s griotkou zahřejeme a přidáme namočené plátky želatiny, za občasného míchání necháme zchladit do polotuhé konzistence. Hmotu naneseme na potravinářskou folii a stočíme jako roládu, dáme vychladit (případně zmrazit) do ztuhnutí.
Karamelový krém: Debic Cream Plus Mascarpone s Mifi karamelovou ušleháme do tuhé konzistence.
Kompletace: Vychlazený plát rozřízneme vodorovně na 3 kusy. Na kratší stranu nastříkáme část karamelového krému. Rozetřeme a položíme vychlazenou vložku z višní. Zbylý krém nastříkáme přes višňovou proložku a přeložíme plát do tvaru slzy (nestáčíme). Dáme vychladit a krájíme na požadované kusy, dekorujeme dle fantazie.
Products
Debic Cream Plus Mascarpone
Hotový základ pro přípravu krémů s dobrým nášlehem. Tekutá šlehatelná směs s 40% podílem sýru mascarpone má skvělou chuť a má široké využití.