Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Karamelová slza s višněmi

Receptura

Množství Jednotka Výrobek
Hmota 300 g Vaječný bílek
180 g cukr krupice
90 g mouka pšeničná hladká
80 g ořechy vlašské
Višňová vložka 305 g Fruitful Višeň
15 g griotka
8 ks želatina plátková
Karamelový krém 500 g Debic Cream Plus Mascarpone
200 g Mifi karamelová

Příprava

Hmota: Bílky nalijeme do čistého kotlíku, šleháme a přidáváme postupně krupicový cukr. Ušleháme do pevného sněhu. Stěrkou vmícháme mouku a poté mleté ořechy. Dobře promícháme a hmotu rozetřeme na plech (60 x 40 cm). Plát lehce posypeme cukrem. Pečeme 8-9 minut na 200 °C.

Višňová vložka: Višňový Fruitful s griotkou zahřejeme a přidáme namočené plátky želatiny, za občasného míchání necháme zchladit do polotuhé konzistence. Hmotu naneseme na potravinářskou folii a stočíme jako roládu, dáme vychladit (případně zmrazit) do ztuhnutí.

Karamelový krém: Debic Cream Plus Mascarpone s Mifi karamelovou ušleháme do tuhé konzistence.

Kompletace: Vychlazený plát rozřízneme vodorovně na 3 kusy. Na kratší stranu nastříkáme část karamelového krému. Rozetřeme a položíme vychlazenou vložku z višní. Zbylý krém nastříkáme přes višňovou proložku a přeložíme plát do tvaru slzy (nestáčíme). Dáme vychladit a krájíme na požadované kusy, dekorujeme dle fantazie.

Karamelová slza s višněmi

Products

Debic Cream Plus Mascarpone

Hotový základ pro přípravu krémů s dobrým nášlehem. Tekutá šlehatelná směs s 40% podílem sýru mascarpone má skvělou chuť a má široké využití.