Úvod » Receptury » Cukrářské receptury » Dezerty » Jogurtovo-malinový tunel

Jogurtovo-malinový tunel

Jogurtovo-malinový tunel
Množství Surovina
Korpus: 180 g Piškot extra tmavý
135 g vaječná melanž
30 g voda
Náplň 1: 255 g Ken nata 35%
125 g Zeesan jogurt
255 g voda
Náplň 2: 135 g Ken nata 35%
35 g Zeesan malina
35 g voda
Náplň 3: 500 g Ken nata 35%
125 g Zeesan neutral
100 g voda
Dekorace: 15 g Scaldis Dark
70 g maliny

Korpus: Všechny suroviny šleháme na 3. rychlostní stupeň šlehacího stroje po dobu 8 min. Z hmoty natřeme plát a pečeme při 200-230°C cca 8-12 min.

Náplně: Zeesan s vodou smícháme a přidáme k ušlehané smetaně.

Kompletace: Formu na tunel vystříkáme Carlexem a vysypeme moučkovým cukrem. Z korpusu vykrojíme plát, vložíme do formy a naplníme jogurtovou náplní. Náplň rozetřeme do stran, aby uprostřed vznikla prohlubeň pro malinovou náplň. Přiklopíme korpusem a dáme vychladit. Tunel obmažeme šlehačkou, hladkou trubičkou na povrch stříkáme kopečky a hned roztíráme nožem s kulatou špičkou. Posypeme kakaem, dekorujeme malinami a vějířky ze Scaldisu.

Suroviny na 10 ks.

Přejít na obsah | Přejít na navigaci