Úvod » Receptury » Cukrářské receptury » Dorty » Jablkový dort

Jablkový dort

Jablkový dort
Množství Surovina
Korpus: 240 g Piškot extra tmavý
180 g vaječná melanž
35 g voda
Náplň 1: 500 g Ken nata 35%
500 g mascarpone
80 g Topmix S
100 g Zeesan neutral
125 g voda
100 g cukr moučkový
Náplň 2: 650 g Frutafill jablečný
155 g cukr krystal
515 g voda
80 g Pudingpor
Dekorace: 75 g Arabesque Noir 72
75 g Ken nata 35%
70 g Scaldis Dark
70 g Scaldis White

Korpus: Všechny suroviny šleháme na 3. rychlostní stupeň šlehacího stroje po dobu 8 min. Hmotu natřeme do ráfku o průměru 22 cm. Pečeme při 200-230°C cca 8-12 min.

Náplň 1: Zeesan s vodou smícháme, přidáme ušlehanou šlehačku i ostatní suroviny.

Náplň 2: Frutafill smícháme s cukrem a 2/3 vody, přivedeme k varu. Zbylou část vody smícháme se směsí Pudingpor, za stálého míchání vlijeme do jablečné směsi a vaříme cca 1-2 min. Necháme částečně vychladnout.

Kompletace: Korpus zalijeme náplní 1 a necháme ztuhnout v chladu. Po vychlazení přidáme jablečnou náplň a dáme do lednice. Čokoládu přelijeme vroucí smetanou, promícháme a natřeme na povrch dortu. Dekorujeme kolečky ze Scaldisu.

Suroviny na 2 ks dortu.

Přejít na obsah | Přejít na navigaci