Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Jablkový dort

Receptura

Množství Výrobek
Korpus: 240 g Piškot extra tmavý
180 g vaječná melanž
35 g voda
Náplň 1: 500 g Milram šlehačka 35%
500 g mascarpone
80 g Topmix S
100 g Zeesan neutral
125 g voda
100 g cukr moučkový
Náplň 2: 650 g Frutafill jablečný
155 g cukr krystal
515 g voda
80 g Pudingpor
Dekorace: 75 g Arabesque Noir 72
75 g Milram šlehačka 35%
70 g Scaldis Dark
70 g Scaldis White

Příprava

Korpus: Všechny suroviny šleháme na 3. rychlostní stupeň šlehacího stroje po dobu 8 min. Hmotu natřeme do ráfku o průměru 22 cm. Pečeme při 200-230°C cca 8-12 min.

Náplň 1: Zeesan s vodou smícháme, přidáme ušlehanou šlehačku i ostatní suroviny.

Náplň 2: Frutafill smícháme s cukrem a 2/3 vody, přivedeme k varu. Zbylou část vody smícháme se směsí Pudingpor, za stálého míchání vlijeme do jablečné směsi a vaříme cca 1-2 min. Necháme částečně vychladnout.

Kompletace: Korpus zalijeme náplní 1 a necháme ztuhnout v chladu. Po vychlazení přidáme jablečnou náplň a dáme do lednice. Čokoládu přelijeme vroucí smetanou, promícháme a natřeme na povrch dortu. Dekorujeme kolečky ze Scaldisu.

Suroviny na 2 ks dortu.

Jablkový dort

Products

Pudingpor

Instantní směs pro přípravu klasického vařeného pudinku s vanilkovou příchutí.

Piškot extra tmavý

Směs pro výrobu nadýchaných tmavých šlehaných hmot, vhodná pro přípravu plátů i korpusů.

Topmix S

Instantní mléčný krém pro plnění cukrářských výrobků. Výrobek je s rumovou příchutí, ochucen tak, aby byl okamžitě použitelný pro likérové špičky.

Scaldis

Imitace čokolády určená k dekorování cukrářských výrobků. Základem je rostlinný tuk podobný kakaovému máslu, má příjemnou čokoládovou chuť i vůni. Rychle se rozpouští, zůstává dlouho lesklý a je stabilní i při vyšších teplotách. Je velmi plastický, proto je vhodný pro kreativní zdobení moderních cukrářských výrobků a namáčení ovoce.

Arabesque Noir 72

Kvalitní belgická hořká čokoláda se 72% kakaové sušiny, která se rychle a dobře rozpouští, snadno zpracovává a výrobkům dodává skvělou chuť a lesk. Je vhodná pro potahování, plnění a dekorování cukrářských výrobků, na bonbony a spoustu dalších aplikací.

Frutafill

Ovocné gelové náplně s vysokým obsahem kusového ovoce (až 90 %), přirozená chuť a vůně čerstvého ovoce, celé plody nebo u větších druhů pokrájené pevné kusy ovoce, struktura ovoce zachována, lze zamrazovat. Výrobkům dodá přitažlivý vzhled, ovocnou chuť a texturu. Široké využití v cukrařině i gastronomii.