Cukrářské receptury
Letní ovocný dort

Receptura

Množství Surovina
Korpus: 680 g Piškot extra tmavý
400 g Vaječná melanž
60 g Voda
Náplň 1: 500 g Zeesan jahoda
625 g Voda
2500 g Debic Duo
Náplň 2: 1800 g Frutafill jahodový
Dekorace 1: 1200 g Jahody
900 g Maliny
300 g Borůvky
Dekorace 2: 1200 g Paletta Neutral
600 g Voda
Dekorace 3: 500 g Scaldis Dark

Příprava

     

    Korpus: Všechny suroviny šleháme na 3. rychlostní stupeň šlehacího stroje po dobu 8 min. Hmotu natřeme do 3 ráfků o průměru 18 cm a pečeme na 180°C cca 20 min. Po vychladnutí každý z korpusů rozřízneme na 4 ks.

    Náplň 1: Zeesan rozmícháme v předepsaném množství vody a ručně vmícháme do ušlehané smetany.

    Kompletace: Korpus vložíme do ráfku. Na korpus rozetřeme polovinu šlehačkové náplně, Frutafill, zatřeme druhou polovinou náplně a dáme vychladit. Na vychlazený dort aplikujeme ovoce, zastříkneme Palettou Neutral. Jako dekoraci můžeme použít Scaldis.

Letní ovocný dort